Indonesië: hulp bij de bouw van een parochiekerk in Compang

20/08/2024 Leuven – Het eiland Indonesië is met zijn 272 miljoen inwoners het meest bevolkte moslimland ter wereld. De religieuze samenstelling van de bevolking verschilt echter van plaats tot plaats. Zo is het eiland Flores bijvoorbeeld voornamelijk katholiek.

De parochie Compang, in het westen van Flores, werd in 2017 opgericht. Er zijn ruim 7.800 katholieke gelovigen en dit aantal neemt elk jaar toe. De parochie is heel levendig, de Heilige Mis wordt goed bijgewoond en de mensen streven ernaar om hun geloof ook in het dagelijks leven te beleven.

De parochie heeft echter nog geen parochiekerk. De Heilige Mis en de gebedsdiensten moeten dus plaatsvinden in een zaal die veel te klein is, vooral voor de goed bijgewoonde zondagsmissen, en die in elk geval niet geschikt is als huis van God.

De gelovigen verlangen naar een eigen kerk en zijn al begonnen met het verzamelen van stenen en hout en het inzamelen van geld om hun droom waar te maken. Maar de meesten van hen zijn kleine boeren die amper iets verdienen, waardoor ze niet in staat zijn om zelf het geld te sparen dat ze nodig hebben voor een nieuwe kerk.

Pastoor Florianus Suyanto heeft zich daarom tot ons gewend. We kunnen hem en zijn parochianen onmogelijk teleurstellen en daarom hebben we hen al 30.000 euro beloofd voor de bouw van deze lang verwachte parochiekerk.

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid