Oekraïne – Succesverhaal: een auto voor de zusters in Starokostiantyniv

03/09/2024 Leuven – Drie zusters van de congregatie van Sint-Jozef wonen en werken in de stad Starokostiantyniv in het westen van Oekraïne. Zij zorgen vooral voor kinderen en jongeren. Sommigen komen uit de parochie, anderen komen uit vluchtelingenfamilies. De zusters organiseren voor hen catechese, bezinningsdagen en vele andere activiteiten. Ze bezoeken ook ouderen en zieken, brengen hen de Heilige Communie en delen voedselpakketten uit aan mensen in nood. In de zomer organiseren ze vakantiekampen voor kinderen en jongeren, waar ze vreugde kunnen ervaren, de zorgen en moeilijkheden van het dagelijks leven kunnen vergeten, het geloof dieper kunnen leren kennen en een gemeenschapsgevoel kunnen ervaren.

Maar de zusters hadden een probleem. Hun auto was 14 jaar oud en al versleten en moest hersteld worden. Ze zijn heel afhankelijk van een betrouwbaar voertuig om naar de verschillende afgelegen gemeenschappen en centra binnen de parochie te kunnen reizen. Ze hebben de auto ook nodig om gezinnen te bezoeken die niet mobiel zijn en oude en zieke mensen, en voor het vervoer van hulpgoederen voor binnenlandse ontheemden. Ze hebben de wagen ook nodig om te winkelen, naar de dokter te gaan en andere behoeften van de gemeenschap.

Wij wilden de zusters graag helpen met 20.000 euro, zodat ze een betrouwbaar voertuig konden kopen. Dankzij de steun van onze weldoeners hebben zij een nieuwe wagen kunnen aanschaffen. De zusters zijn hen heel dankbaar!

Wenst u een dergelijk project te steunen? Uw gift wordt dan voor gelijkaardige pastorale projecten van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid