Kenia: een nieuwe auto voor een parochie

10/09/2024 Leuven – De Congregatie van de Missionarissen van Sint Franciscus van Sales werd halverwege de 19e eeuw in Frankrijk gesticht. Nu zijn er ongeveer 1.500 leden, waarvan velen uit India komen. Vooral in het onderwijs (van basisschool tot middelbare school en beroepsonderwijs) zijn de religieuzen actief. In ongeveer 30 landen zijn ze ook actief in de jeugdpastoraal, waar ze straatkinderen verzorgen en de armen en kansarmen helpen.

De parochie St. Michael in Chera in centraal Kenia wordt sinds 1997 geleid door missionarissen van St. Franciscus van Sales. Er zijn 3.500 gelovigen in de parochie, maar het aantal groeit dynamisch. Momenteel heeft de parochie twee hoofdcentra, negen gebedshuizen en 40 afgelegen kleine gemeenschappen, waarvan sommige tot wel 15 kilometer van het parochiecentrum liggen.

Maar pastoor Francis Kallikatt heeft een probleem: zijn auto is al oud en wordt zwaar belast door de slechte wegomstandigheden in het heuvelachtige gebied. Hij en zijn medebroeders hebben dringend een nieuw voertuig nodig omdat ze voortdurend onderweg zijn tussen de verschillende plaatsen. Elke zondag worden er twee Heilige Missen gevierd in de parochiekerk en minstens vijf extra Missen in de omliggende dorpen. Op weekdagen wordt er ook een Heilige Mis gevierd in de buitenposten en in de kleine gemeenschappen. Daarnaast bezoeken de priesters zieken en gehandicapten, bereiden zij kinderen en volwassenen voor op het ontvangen van de sacramenten en moeten zij toezicht houden op de bouwwerkzaamheden op de plaatsen waar kapellen worden gebouwd. Ook moet de priester regelmatig de twaalf scholen in de parochie bezoeken en regelmatig aanwezig zijn bij de vergaderingen van de verschillende parochiegroepen. Huisbezoeken bij gelovigen zijn vaak ook nodig om met hen te praten over hun zorgen, behoeften en vragen.

Wij willen pastoor Kallikatt en zijn medebroeders graag aan een betrouwbaar voertuig helpen en hebben 20.000 euro beloofd. Helpt u hem ook?

Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid