“Bid de Rozenkrans en er zal vrede zijn”

18/09/2024 Leuven – Dit jaar nodigt Kerk in Nood opnieuw alle kinderen over de hele wereld uit om deel te nemen aan de campagne “Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans” voor vrede en eenheid in de wereld.

Op 18 oktober 2024 organiseert de internationale katholieke liefdadigheidsinstelling Kerk in Nood (ACN) opnieuw de campagne “Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans”, die elk jaar duizenden kinderen van over de hele wereld oproept om samen met andere kinderen te bidden voor vrede. Het motto van dit jaar plaatst het verzoek van Maria in Fatima centraal in de campagne: “Bid de Rozenkrans en er zal vrede zijn.”

Met het oog op de vele crisisgebieden en brandhaarden in de wereld, wil Kerk in Nood graag de woorden van de zienster Lucia uit Fatima in herinnering roepen: “In deze laatste tijden waarin we nu leven, heeft de Allerheiligste Maagd de Rozenkrans een nieuwe kracht en effectiviteit gegeven. En zo is er geen enkel probleem, hoe ernstig ook […] dat we niet kunnen oplossen door het gebed van de Rozenkrans.” Via de campagne van dit jaar wil Kerk in Nood ook deelnemen aan het “Symfonie van gebed” waartoe paus Franciscus opriep ter gelegenheid van het Jaar van Gebed 2024, en die de weg moet voorbereiden voor het Jubeljaar 2025.

“Pas kracht en verbeelding toe, zodat op zoveel mogelijk plaatsen gebedsbijeenkomsten kunnen plaatsvinden”, schrijven kardinaal Mauro Piacenza, internationaal voorzitter van Kerk in Nood, en pater Anton Lässer, internationaal kerkelijk assistent, in hun gezamenlijke uitnodiging om deel te nemen aan het initiatief. “Ga naar jeugdgroepen, scholen, gebedsgroepen, radio en televisie, digitale platforms, sociale media … en moedig uw eigen (klein)kinderen aan om samen de Rozenkrans te bidden. Misschien kan hieruit zelfs een kindergebedsgroep ontstaan?”

Het feit dat vorig jaar de mijlpaal van een miljoen kinderen die voor vrede en eenheid baden werd overschreden, werd door hen gezien als een bevestiging van de woorden van paus Benedictus in 2008: “Het gebed van de Rozenkrans is niet zomaar een vrome oefening die tot het verleden behoort … Integendeel, de Rozenkrans beleeft als het ware een nieuwe lente. Dit is ongetwijfeld een van de meest sprekende tekenen van de liefde van de jongere generatie voor Jezus en Zijn Moeder Maria.”

Op de website van de gebedscampagne is gratis materiaal beschikbaar voor het gebed in parochies, scholen, kindergroepen en gezinnen. Het gebedsmateriaal bevat een inleiding tot het gebed van de Rozenkrans, overdenkingen voor kinderen over de droevige mysteries van de Rozenkrans – aangezien 18 oktober dit jaar op een vrijdag valt – en een kinderwijding aan de Moeder Gods.

Iedereen wordt uitgenodigd om zich te inschrijven om mee te bidden:

Het gebedsinitiatief “Een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans” werd in 2005 geboren in Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Terwijl verschillende kinderen de Rozenkrans baden bij een wegkapel, dachten sommige volwassenen die het tafereel observeerden meteen aan de belofte van Padre Pio: “Wanneer een miljoen kinderen de Rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen.” De gebedscampagne verspreidde zich snel over de hele wereld.

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid