Oproep van Kerk in Nood om zich aan te sluiten bij de dag van gebed, vasten en boetedoening voor vrede in het Heilig Land op 7 oktober

30/09/2024 Königstein im Taunus – Oproep van Kerk in Nood om zich aan te sluiten bij de dag van gebed, vasten en boetedoening voor vrede in het Heilig Land op 7 oktober 2024.

De internationale uitvoerend voorzitter van Kerk in Nood (ACN), Regina Lynch, heeft de volgende verklaring gegeven:

© Latijns Patriarchaat van Jeruzalem

“Als uitvoerend voorzitter van Kerk in Nood, een pauselijke stichting die de vervolgde en lijdende Kerk over de hele wereld ondersteunt, ben ik diepbedroefd door het onuitsprekelijke geweld dat het Heilig Land het afgelopen jaar heeft geschokt.

Ik wil de vrienden en weldoeners van Kerk in Nood over de hele wereld oproepen om deel te nemen aan een dag van gebed, vasten en boetedoening op maandag 7 oktober 2024, die kardinaal Pierbattista Pizzaballa, de Latijnse Patriarch van Jeruzalem, heeft aangekondigd om de eerste verjaardag van dit hartverscheurende conflict te markeren.

Kerk in Nood deelt het oneindige verdriet en de angst van iedereen die getroffen is door de oorlog, inclusief degenen die dierbaren hebben verloren. We bidden dat God hen zal troosten en hen hoop, moed en kracht zal geven om te volharden ondanks de immense uitdagingen die ze elke dag tegenkomen.

7 oktober is ook het feest van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans. De Heilige Maagd Maria deelt niet alleen de pijn van degenen die rouwen om de dood van dierbaren, toen ze zag hoe haar Zoon Zijn leven gaf aan het kruis, maar ze kent ook de kracht van de wederopstanding die hoop biedt aan iedereen die onrecht lijdt. Moge ze haar gebeden verenigen met de onze op de verjaardag van het verval in chaos van het Heilig Land en vrede brengen door haar voorspraak.

© Latijns Patriarchaat van Jeruzalem

Met de Heilige Vader, Paus Franciscus, bidden we ‘dat de oprechte zoektocht naar vrede de strijd zal doven, liefde de haat zal overwinnen en vergeving de wraak zal ontwapenen’.

Sluit u alstublieft bij ons aan in deze gebedsactie voor blijvende vrede en stabiliteit in het Heilig Land en andere delen van het Midden-Oosten die verwikkeld zijn in een spiraal van oorlog.

We vragen de ‘God van alle troost’ om onze gebeden te horen en dat Zijn liefde en mededogen de harten raken van degenen die betrokken zijn bij de strijd en hen te inspireren om vreedzame oplossingen te zoeken, zodat gerechtigheid en verzoening kunnen zegevieren in het Heilig Land en daarbuiten.”

We gebruiken cookies op deze website. Indien u doorgaat gaan we er vanuit dat u deze toestaat.

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid