23/07/2024 Leuven – Het bisdom Shimoga ligt in het zuidwesten van India. Van de ruim 5,6 miljoen inwoners zijn er slechts 18.000 katholieken. Niettemin is het bisdom zeer actief. Zij heeft commissies ingesteld die zich bezighouden met verschillende belangrijke onderwerpen.
Eén van de taken is het verder opleiden van priesters, religieuzen en leken, zodat zij de specifieke uitdagingen het hoofd kunnen bieden. “De Kerk in Shimoga heeft leiders nodig die de missie van onze Verlosser Jezus Christus kunnen voortzetten en netwerken kunnen opbouwen”, zegt pater Duming Dias van het diocesaan pastoraal centrum.
De Familiecommissie is bijvoorbeeld bedoeld om de huwelijksvoorbereiding en de ondersteunings- en adviesdiensten voor echtparen en gezinnen te versterken. De Liturgiecommissie zou de opleiding van lectoren, voorzangers en misdienaars moeten intensiveren, zodat de liturgie zo waardig mogelijk gevierd kan worden. De Catechesecommissie heeft zich tot doel gesteld meer catechetische vakantiekampen voor kinderen aan te bieden, evenals bijbellessen voor volwassenen, jongeren en kinderen. De Roepingencommissie heeft tot doel het roepingenapostolaat te verlevendigen door gerichte activiteiten en bezoeken aan scholen. Ook voert de Kerk campagne tegen kinderarbeid, voor de rechten van etnische minderheden en voor de vooruitgang van vrouwen, die in de Indiase samenleving nog steeds extreem benadeeld zijn.
Het programma dat is samengesteld omvat vormingen, cursussen, workshops, bezinningsdagen en ontmoetingen, retraites en nog veel meer. Het is gericht op leken, priesters en religieuzen en is ontworpen voor een duur van drie jaar. Het is al succesvol van start gegaan en vorig jaar hebben we het ook gesteund, want er zijn natuurlijk ook financiële middelen voor nodig. Pater Duming Dias schrijft ons: “Help ons alstublieft om hier het Koninkrijk van God te realiseren!”
Wij willen dit waardevolle programma ook dit jaar graag steunen met 10.000 euro. U ook?
Uw gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.